Gescheiden en uw Huis Verkopen?

Hebben u en uw ex-partner samen een koopwoning, en hebben jullie besloten om te gaan scheiden? Dan is bij scheiding een huis verkopen een van de opties. Besluit u bij de scheiding uw huis te verkopen? Dan kan Snel Huis Verkopen u helpen. Dit doen we door veel werk uit handen te nemen. We vertellen u graag meer over bij scheiding een huis verkopen bij Snel Huis Verkopen.

Eerst scheiden of eerst huis verkopen?

Gaat u door de scheiding het huis verkopen? Dan zorgen wij dat u snel en zonder gedoe kunt verkopen na de echtscheiding. We helpen u graag door veel werk uit handen te nemen. Bovendien nemen we alle notariskosten voor onze rekening. Hierdoor hoeft u niet te wachten op uw geld én worden alle zaken rondom de verkoop van het huis officieel geregeld. Zodra de verkoop rond is, betalen we direct. Hierdoor kunt u zo snel mogelijk uw blik op de toekomst richten. Het is voor de scheidingsprocedure niet genoodzaakt om eerst het huis te verkopen. Het is niet nodig, maar bovendien zelfs niet wenselijk in veel gevallen. We begrijpen het wel als u graag wil dat de verkoop snel plaats vindt. Wilt u graag snel verkopen? Schakel dan Snel Huis Verkopen in.

Verkoop huis na scheiding

Als u besluit te gaan scheiden, dan wordt de koopwoning automatisch van de wettelijke eigenaar. Soms is dat een van de twee partners. Het kan ook voorkomen dat u beide eigenaar bent van de woning. Dit gebeurt als u getrouwd was of als u een geregistreerd partnerschap had of dat u in gemeenschap van goederen was getrouwd. In dat laatste geval moet u uw woning verdelen of verkopen. Het is ook een optie om af te spreken wie er in het huis blijft wonen. Als iemand in het huis blijft wonen, moet de ene persoon de andere persoon uitkopen. Hier komen veel verschillende zaken bij kijken. Denk overwaarde of restschuld. Daarnaast is het belangrijk dat de persoon die in het huis blijft wonen, de hypotheek zelfstandig rond kan krijgen. De woning en de hypotheek moeten namelijk op een naam gezet worden in plaats van op twee namen. Als er sprake is van restschuld moet de partner die het huis verlaat ook meebetalen. Is er juist sprake van overwaarde? Dan krijgt de vertrekkende partner een geldbedrag. De persoon die in het huis blijft wonen blijft met een hogere hypotheek achter.

Huis verkopen bij scheiding

Als u besluit om uit elkaar te gaan en niemand wil of kan in het huidige koophuis blijven wonen, dan moet er besloten worden om bij een scheiding het huis te verkopen. Ook in dit geval zijn er meerdere zaken die geregeld moeten worden. Zo moet de restschuld of de overwaarde worden bepaald. Is er sprake van restschuld? Dan moet eerst de hypotheek worden afgelost. Pas dan kan het huis worden verkocht. Dan werkt bij scheiding een huis verkopen hetzelfde als in alle andere gevallen. Er komen verschillende kijkers over de vloer, waarvoor u het huis elke keer netjes maakt. U maakt daarnaast kosten aan de makelaar en er komt onzekerheid bij kijken: wordt uw huis wel verkocht? Waarschijnlijk wil u uw nieuwe leven zo snel mogelijk oppakken, als u dan met een huis blijft zitten is dit lastig. In dat geval is het een goed idee om gebruik te maken van een opkoper, zoals wij van Snel Huis Verkopen.

Zo gaat dat bij Snel Huis Verkopen

U meldt uw woning aan via het aanvraagformulier van Snel Huis Verkopen. Als we geïnteresseerd zijn, ontvangt u vrijblijvend een richtprijs voor de woning;

Kunt u zich vinden in ons bod? Dan plannen we een afspraak met u in voor een bezichtiging en om uw wensen door te nemen;

Nadat het akkoord en de koopsom is vastgesteld, regelen wij alle administratieve zaken voor u, zoals het koopcontract. Bij Snel Huis Verkopen regelen we dit zonder ontbindende voorwaarden;

Als de afgesproken opleveringsdatum is aangebroken, ontvangt u van ons de netto koopsom. Uiteraard loopt alles via de notaris. Wij betalen de notariskosten.

Vragen over bij scheiding huis verkopen?

Heeft u nog vragen over bij een scheiding uw huis verkopen? Of ontvangt u graag meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen naar 072 202 90 30. We staan u graag te woord!