Huis verkopen na erfenis

Bij Snel Huis verkopen weet u direct waar u aan toe bent: is snel en duidelijk geregeld.

Een huis verkopen na erfenis? Of besluit u om het huis uit de erfenis te houden? Als u het huis besluit te houden, moet u rekening houden met de eventuele schulden. We geven u meer informatie over een huis verkopen na erfenis bij Snel Huis Verkopen.

Geërfd huis verkopen

Vaak wordt er besloten om het huis uit de erfenis te verkopen. Een huis verkopen na erfenis kunt u het beste zo snel mogelijk doen: na acht maanden moet u namelijk de erfbelasting over het huis betalen. Hoe hoog dit bedrag wordt, is afhankelijk van de WOZ-waarde. De erfbelasting over een huis kan namelijk hoog oplopen. Heeft u binnen acht maanden het huis nog niet verkocht? Dan kunt u het bedrag waarvoor u het huis verkoopt dus nog niet gebruiken om deze mee te betalen. Een huis direct verkopen na de erfenis kan daarom gunstig zijn. Was de hypotheek voor het overlijden nog niet betaald? Dan erft u ook deze lasten mee. Als er onduidelijkheid is rondom de hypotheek, of u weet zeker dat er nog een hypotheek is, kunt u ervoor kiezen om het huis beneficiair te aanvaarden. Als er nog schulden zijn, dan betaalt u de schulden uit de erfenis, niet uit eigen zak. Als u kiest voor beneficiair aanvaarden, dan betekent dit dat u in de tussentijd geen delen van het huis of de inboedel kunt verkopen.

Erfenis verkoop ouderlijk huis: iedereen kan een aanvraag doen

Wilt u snel een huis verkopen na erfenis? Doe dan vrijblijvend een aanvraag? Onze klanten behoren bijvoorbeeld vaak tot een van de volgende groepen:

  • Ouderen die het lastig vinden om een huis te (moeten) verkopen of zich willen richten op de verhuizing naar een kleinere woning, bijvoorbeeld een appartement;
  • Mensen die geen behoefte hebben aan een langdurig verkoopproces om hun huis te verkopen. Ze willen graag snel handelen;
  • Huizenbezitters die zonder alle rompslomp (en alle bijkomende extra kosten) direct willen verkopen;
  • Situaties die zich voordoen. Mensen die om verschillende redenen hun huis snel willen verkopen, bijvoorbeeld een echtscheiding, werkgerelateerde zaken of een huis verkopen na erfenis;
  • Om executieverkoop te voorkomen. Mensen komen eerst bij ons om een aanvraag te doen voor een goed bod.

Erfenis verkoop ouderlijk huis? Snel geregeld

Een huis verkopen is niet altijd makkelijk, er komt veel bij kijken. Wilt u snel een huis verkopen na de erfenis? Dan biedt Snel Huis Verkopen veel voordelen. We zorgen dat de verkoop in zijn geheel snel geregeld is. Van de eenmalige bezichtiging tot aan de uitbetaling. Daarnaast komen we binnen 48 uur al terug op uw aanvraag. We ontzorgen u volledig in het proces, zodat u tijdens het rouwproces zich niet druk hoeft te maken aan alle materiële bijzaken. Neem contact met ons op of vraag geheel gratis en vrijblijvend een bod aan als u een huis wilt verkopen na een erfenis.

De werkwijze van Snel Huis Verkopen

Bij Snel Huis Verkopen zorgen we voor de snelste oplossing, zonder gedoe. We geven u een korte uiteenzetting van de werkwijze:

  • U meldt eenvoudig uw woning aan. Zijn we geïnteresseerd? Dan ontvangt u vrijblijvend een richtprijs voor uw woning.
  • Kunt u zich vinden in ons bod? Dan plannen we een afspraak met u in. We komen dan persoonlijk bij uw langs voor een bezichtiging. Vooraf nemen we altijd contact met u op.
  • Als u akkoord gaat en als de koopsom is vastgesteld, regelen wij alle administratieve zaken voor u. Denk hierbij aan het koopcontract. Dit regelen we voor u zonder ontbindende voorwaarden.
  • Op de afgesproken opleveringsdatum ontvangt u de netto koopsom. Uiteraard verloopt de verkoop via de notaris. De notariskosten nemen wij voor onze rekening.

Vragen over huis verkopen na erfenis?

Heeft u vragen over het huis verkopen en de erfenis? Of wilt u graag meer weten over de werkwijze van Snel Huis Verkopen bij een huis verkopen na erfenis? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar  info@huisverkopen-nederland.nl of door te bellen naar 072 202 90 30. We helpen u graag verder!