Huis verkopen na overlijden echtgenoot

Als uw partner of echtgenoot komt te overlijden, komt daar veel bij kijken. Zo moet u keuzes maken waar u niet direct mee bezig wil zijn, maar die wel van financieel of juridisch belang zijn. Een onderdeel daarvan is een huis verkopen na overlijden echtgenoot. Hier komt veel bij kijken. Daarom helpen we u graag om snel uw huis te verkopen. We vertellen u alles wat u moet weten.

Het huis verkopen na overlijden van de echtgenoot of partner

Wilt u het huis verkopen na overlijden van uw echtgenoot of partner? Als uw partner of echtgenoot is overleden, veranderen en zaken op juridisch en financieel gebied. Hoe dit voor u geregeld is, hangt af van uw situatie. In het geval van een huwelijk of geregistreerd partnerschap bent u automatisch de erfgenaam van de woning, de woning kan dan na het overlijden op uw naam worden gezet. Daarna kunt u het huis verkopen onder uw naam.

Wilt u een huis verkopen na overlijden echtgenoot, maar heeft u het huis niet als enige geërfd? U kunt dan besluiten om de andere erfgenamen uit te kopen door middel van een ‘akte van verdeling’. Een andere optie is om de woning gezamenlijk te verkopen en daarna de opbrengst te verdelen.

Het huis verkopen na overlijden partner: hoe werkt dat?

Nu u weet wat de belangrijke zaken zijn waar u rekening mee moet houden bij het erven van een huis, begrijpt u misschien ook dat hier veel bij komt kijken. Bij Snel Huis Verkopen regelen we alles voor u. Wij kopen uw huis op tegen een eerlijk bod, waarbij we altijd transparant en eerlijk naar u communiceren. We zorgen er voor dat u geen omkijken meer heeft naar de verkoop. We begrijpen goed dat u in deze lastige tijd andere dingen aan uw hoofd heeft.

De werkwijze van Snel Huis Verkopen

Bij Snel Huis Verkopen weet u direct waar u aan toe bent. Alles is snel en duidelijk geregeld. In vier stappen nemen we al uw zorgen uit handen. U meldt eerst vrijblijvend uw woning aan, binnen 24 uur nemen we contact met u op om te bespreken wat er mogelijk is en plannen we een bezichtiging in. Hebben we interesse? Dan plaatsen we een bod, vanuit onze kant staat het vast: vanuit uw kant is het nog steeds geheel vrijblijvend. Gaat u akkoord? Dan stellen wij de koopakte op en regelen we alles rondom de verkoop. De verkoop van een huis verloopt bij Snel Huis Verkopen altijd via een notaris. De kosten hiervoor worden uiteraard door ons betaald.

Een huis verkopen aan een opkoper: zo gaat dat bij Snel Huis Verkopen

U meldt uw woning aan via het aanvraagformulier van Snel Huis Verkopen. Als we geïnteresseerd zijn, ontvangt u vrijblijvend een richtprijs voor de woning;

Kunt u zich vinden in ons bod? Dan plannen we een afspraak met u in voor een bezichtiging en om uw wensen door te nemen;

Nadat het akkoord en de koopsom is vastgesteld, regelen wij alle administratieve zaken voor u, zoals het koopcontract. Bij Snel Huis Verkopen regelen we dit zonder ontbindende voorwaarden;

Als de afgesproken opleveringsdatum is aangebroken, ontvangt u van ons de netto koopsom. Uiteraard loopt alles via de notaris. Wij betalen de notariskosten.

Vragen over huis verkopen na overlijden echtgenoot?

Wilt u meer weten over een huis verkopen na overlijden echtgenoot? Of wilt u weten wat we op de korte termijn voor u kunnen betekenen? We helpen u graag verder en denken daarnaast ook graag met u mee. U neemt contact met ons op door te bellen naar 072 202 90 30 of door een e-mail te sturen naar info@huisverkopen-nederland.nl. We staan u graag te woord!