Ouderlijk huis verkopen voor overlijden

Als uw laatste ouder komt te overlijden, verandert er veel in uw leven. Er zijn veel (financiële) zaken die geregeld moeten worden, ondanks al het verdriet. Het kan zijn dat u besluit om uw ouderlijk huis te verkopen voor het overlijden. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden, maar ook hoe we u kunnen helpen met de verkoop van het huis na overlijden ouder.

Huis verkopen voor overlijden, terwijl u rouwt

Het is niet zo gek dat uw hoofd er niet naar staat dat u een huis moet verkopen door het overlijden van een ouder. U bent in rouw en heeft waarschijnlijk nog veel verdriet om het overlijden van de ouder. U komt als kind voor een belangrijke financiële keuze te staan: wat gaat u doen met het huis? Gaat u het ouderlijk huis verkopen voor overlijden? In die situaties is het prettig als u wordt ontzorgd bij het ouderlijk huis verkopen voor overlijden. Er moet namelijk veel geregeld worden. In dit soort situaties kan Snel Huis Verkopen al uw zorgen rondom de verkoop van het ouderlijk huis ontnemen. Besluit u om het ouderlijk huis te verkopen voor overlijden? Dan kopen wij het snel van u op. Met prettige en transparante communicatie, waarbij uw wensen centraal staan.

Ouderlijk huis verkopen voor overlijden: wie zijn de erfgenamen?

Wettelijk zijn erfgenamen in vier groepen onderverdeeld. Dit gaat om groep een tot en met groep vier van bloedverwanten. Groep 1 bestaat uit de huwelijkspartner (of geregistreerd partner) en de kinderen. Deze erfgenamen komen als eerste in aanmerking. Stel dat er iemand in deze groep in aanmerking komt voor de erfenis, dan maken andere erfgenamen in andere groepen geen kans op aanspraak.

Als er in groep 1 niemand is, dan gaat de erfenis naar groep 2. In deze groep zitten ouders, broers en zussen. In groep 3 zitten de grootouders en in groep 4 de overgrootouders.

Huis verkopen na overlijden ouders

Is uw laatste ouder overleden? Als erfgenaam heeft u dan de mogelijkheid om het huis over te nemen. Dit hoeft niet altijd voordelig te zijn, u erft dan namelijk ook mogelijk de hypothecaire lening. Als u niet weet of u dit moet doen, kunt u de erfenis beneficiair aanvaarden. Dit betekent dat u de woning alleen overneemt als u er zelf geen financieel verlies aan overhoudt.

Staat het huis op uw naam? Dan kunt u zelf beslissen of u het huis gaat verkopen na overlijden ouders. Het is verstandig om dit zo snel mogelijk te beslissen. Het is namelijk wettelijk vastgesteld dat u na acht maanden na het overlijden een aanslag ontvangt. U betaalt namelijk erfbelasting.

Hulp bij het ouderlijk huis verkopen voor overlijden

Wilt u het ouderlijk huis verkopen voor overlijden, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Dan is het een verstandig idee om ons in te schakelen. Bij Snel Huis Verkopen kopen we uw huis snel op, maar nemen we ook al uw zorgen rondom de verkoop van het huis weg. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de verkoop, maar regelen wij dit voor u. Uiteraard verloopt de verkoop via een notaris, en verlopen alle zaken rondom de verkoop met u in overleg.

Vul het formulier in om meer informatie te ontvangen